Het begon allemaal in 2019 met een eenvoudige wijncursus...

Gegrepen door het wijnvirus besloten wij na die eerste cursus ook de vervolgcursussen te volgen. Zo leerden we steeds meer over de wijnwereld. Met goed gevolg maakten we de examens SDEN 1,2 en 3. Na deze cursussen stonden we voor het dilemma of we ook voor de opleiding tot vinoloog zouden gaan. Helaas was dat met ons werk nog niet te combineren, maar wat in het (wijn-)vat zit, verzuurt niet.

Toch bleef het kriebelen om meer met wijnen te doen en niet alleen gezellig wijntjes te drinken. Op een gezellige avond in oktober 2020, onder het genot van een wijntje natuurlijk, ontstond het idee om wijnproeverijen te gaan organiseren. Op die manier konden we ons enthousiasme over wijn delen en onze kennis bijhouden. Femmes de Vin was geboren. Na een eerste ronde proef-proeverijen en enthousiaste reacties van de deelnemers, besloten we om door te gaan. 

Tijd voor een volgende stap: inschrijven bij de Kamer van Koophandel. Sinds 15 juli 2021 zijn we een officieel bedrijf. Inmiddels beschikken we ook over horecapapieren en zitten we vol met ideeën voor nieuwe proeverijen. We hebben contact met diverse importeurs en maken regelmatig zelf een wijnreis of met onze wijnclub "In Vino Veritas" (ook wel bekend als "De Natte Krent"). 

Om ons te onderscheiden van andere wijnproeverijen richten we ons tijdens onze proeverijen op de combinatie wijn-spijs. Iedere wijn voorzien we van een passend gerecht. 

Samenvattend kun je wel spreken van een uit de hand gelopen hobby waar we veel plezier aan beleven en hopelijk jullie ook!

Hartelijke groet, 

Angela en Joan