2 april 2022

Zooo daar zijn we weer. Het is al weer even geleden dat we een berichtje hebben gedaan, maar we zijn ongelooflijk druk met de Spaanse proeverijen die begin maart van start zijn gegaan. Ter inspiratie zijn we in de voorjaarsvakantie nog een weekje in Noord Spanje geweest, waarbij we zoveel inspiratie hebben opgedaan dat we op het laatste moment nog flink wat aanpassingen hebben gedaan aan de proeverij. We zijn halverwege de serie Spaanse proeverijen en eerlijk is eerlijk, de combinaties zijn ook deze keer weer goed gelukt!

Om ons ook verder te bekwamen in het combineren van wijn en spijs volgen we momenteel de opleiding tot gastronoom sommelier level 2. Zo kunnen we nog beter wijn en spijs gaan combineren.

Inmiddels zijn we ook al weer aan het vooruitkijken naar de volgende proeverijserie. Wordt het Duitsland, Chili, Argentinië? We weten het nog niet. Om ons verder voor te bereiden gaan we in mei naar ProWein in Düsseldorf. ProWein is 's werelds toonaangevende vakbeurs voor wijnen en gedistilleerde dranken, de grootste branchebijeenkomst voor professionals uit de wijnbouw, productie, handel en gastronomie. En daar gaan de Femmes naartoe!!!

 

9 januari 2022

Nomnomnom, wat een heerlijke wijnen weer! Gisteren en vandaag de eerste witte wijnen geproefd. We hebben nu wel enige keuzestress! Welke wijnen passen goed in de proeverij en welke hapjes kiezen we? 

 

6 januari 2022

Een goede start in het nieuwe jaar: 

Vandaag zijn we naar een van onze importeurs geweest voor de eerste wijnen voor een Spaanse proeverij. Dat wordt weer heerlijk proeven en beoordelen welke recepten het best passen. 

Ook zijn we druk bezig om onze website te vullen met informatie over alle heerlijke wijnen die we tot nu toe hebben geschonken bij de diverse proeverijen! Leuk om te doen. We krijgen meteen zin om snel weer een nieuwe proeverij te organiseren. Helaas mag het nu nog even niet, maar zodra het weer mag, zijn wij er klaar voor!